Αρ. Πρωτ. 1212

                                                                                                                                                                 Αθήνα, 15 Μαΐου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΦΚΑ – ΠΡΟΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ – ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ 13η ΣΥΝΤΑΞΗ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι η Υπουργός Εργασίας στη συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή έκανε δεκτό το αίτημα του Συλλόγου μας και του Συλλόγου Συνταξιούχων  της πρώην Εμπορικής και τροποποίησε τη σχετική διάταξη ώστε να λάβουν τη «13η σύνταξη»  και οι συνταξιούχοι προσυνταξιοδοτικού καθεστώτος.

Φυσικά οι αγώνες μας δεν σταματάνε μέχρι την πλήρη αποκατάσταση των συντάξεων μας και την καταβολή της 13ης και 14ης σύνταξης στο σύνολό τους, σύμφωνα με τις καταστατικές διατάξεις του ΤΑΠΤΠ και τις αποφάσεις του ΣτΕ.

          Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                                   Ε. ΜΩΡΑΪΤΗ                               Ο. ΡΟΜΠΑΚΗΣ

 

Απόσπασμα από την ομιλία της Υπουργού κ. Έφης Αχτσιόγλου στη Βουλή.

Κυρία Υπουργέ, έχετε τον λόγο.

ΕΦΗ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ (Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Κύριε Πρόεδρε, καταθέτω μια σειρά από νομοτεχνικές βελτιώσεις. Κυρίως είναι φραστικές και λεκτικές. Θα τις δείτε.

Νομίζω ότι αν έχει αξία να αναφερθώ σε δυο είναι οι εξής: Η πρώτη αφορά τη δυνατότητα να χορηγηθεί η 13η σύνταξη και σ’ αυτούς που είναι στο προσυνταξιοδοτικό καθεστώς. Είναι συνταξιούχοι κυρίως της πρώην Εμπορικής Τράπεζας και της πρώην Alpha Τράπεζας, οι οποίοι ορθώς έθεσαν το αίτημα ότι έτσι όπως είναι η διάταξη, όσοι είναι σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς και άρα, λαμβάνουν στην πραγματικότητα μόνο αυτή ως συνταξιοδοτική παροχή, δεν προβλεπόταν να λάβουν την 13η σύνταξη και το διορθώνουμε, για να την λάβουν και αυτοί. Εννοείται, πως εάν αυτοί λαμβάνουν άλλη κύρια σύνταξη, θα λάβουμε υπόψη την κύρια σύνταξη που λαμβάνουν.