Ανακοίνωση

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ ΠΡΟΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ

Τα ενημερωτικά σημειώματα του τ. ΤΑΠΤΠ  είναι πλέον διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ. Για το τ. ΤΑΠΤΠ είναι διαθέσιμα τα ενημερωτικά σημειώματα μέχρι και τον 10/2017. Το συντομότερο δυνατό θα αναρτηθούν  και εκείνα του 11/2017 και 12/2017.

Συνάδελφοι,

Σας γνωρίζουμε ότι μπορείτε να εκτυπώνετε τα ενημερωτικά σημειώματα της συντάξεως σας, σύμφωνα με τις παρακάτω οδηγίες :

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ

Η πρόσβαση σε αυτά για τους συνταξιούχους του τ. ΤΑΠΤΠ γίνεται ως εξής:

 1. Στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ (http://www.efka.gov.gr/) κάνουμε κλικ στην επιλογή του μενού που βρίσκεται στο πάνω μέρος: «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες».
 2. Μετά την επιλογή αυτή, εμφανίζεται η σελίδα http://www.efka.gov.gr/_eservices/home.cfm
 3. Στη σελίδα αυτή κάνουμε κλικ στην επιλογή «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης που εντάσσονται στον ΕΦΚΑ».
 4. Μετά την επιλογή αυτή, ανοίγει μία λίστα με τους φορείς που έχουν ενταχθεί στον ΕΦΚΑ.
 5. Κάνουμε κλικ στο σύνδεσμο «Φορείς Προσυνταξιοδοτικών Παροχών (τ. ΤΑΠΤΠ)».
 6. Μετά την επιλογή αυτή, εμφανίζεται η σελίδα των ενημερωτικών σημειωμάτων του ΕΦΚΑ (https://apps.ika.gr/ePensionStatement/faces/secureAll/index.xhtml)
 7. Οι συνταξιούχοι του τ. ΤΑΠΤΠ που επισκέπτονται για πρώτη φορά την ιστοσελίδα αυτή, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τον ΑΜΚΑ και τον ΑΦΜ τους, προκειμένου να έχουν πρόσβαση στα ενημερωτικά σημειώματα των συντάξεών τους. Για να γίνει αυτό, στην σελίδα αυτή, καταχωρούν πρώτα τον Κωδικό Οπτικής Επιβεβαίωσης στο σχετικό πλαίσιο που υπάρχει στο κάτω μέρος και εμφανίζεται στο σημείο αυτό και στη συνέχεια κάνουν κλικ στο κουμπί «Αναζήτηση».
 8. Με την ενέργεια αυτή, εμφανίζεται ένα νέο πλαίσιο, στο οποίο θα πρέπει να καταχωρήσουν τον ΑΜΚΑ και τον ΑΦΜ τους και να κάνουν κλικ στο κουμπί «Αναζήτηση» που υπάρχει εκεί.
 9. Με την ενέργεια αυτή, εμφανίζεται από κάτω μία εγγραφή που απεικονίζει τον Α.Μ.Α, τον ΑΜ ΔΙΑΣ, τον τύπο Σύνταξης, την Κατηγορία και τον Φορέα. Στο σημείο αυτό οι συνταξιούχοι μπορούν να καταγράψουν τον ΑΜ ΔΙΑΣ που εμφανίζεται, έτσι ώστε να τον χρησιμοποιούν από εδώ και στο εξής, χωρίς να απαιτείται η χρήση του ΑΜΚΑ και του ΑΦΜ. Στη συνέχεια κάνουν κλικ στο κουμπί «Επιλογή».
 10. Με την ενέργεια αυτή, κλείνει το πλαίσιο που είχε ανοίξει και εμφανίζεται ξανά η σελίδα των ενημερωτικών σημειωμάτων, έχοντας πλέον συμπληρωμένα τα πεδία που απαιτούνται.
 11. Στα πεδία «Μήνας» και «Έτος» οι συνταξιούχοι μπορούν να επιλέξουν το μήνα και το έτος, για τα οποία θέλουν να εμφανίσουν τα ενημερωτικά τους σημειώματα. Στη συνέχεια κάνουν κλικ στο κουμπί «Εκτύπωση».
 12. Μετά την ενέργεια αυτή, εμφανίζεται μία νέα σελίδα, όπου απεικονίζεται το ενημερωτικό σημείωμα για τον μήνα που επέλεξαν σε μορφή PDF. Το ενημερωτικό αυτό σημείωμα μπορούν είτε να το αποθηκεύσουν ηλεκτρονικά είτε να το εκτυπώσουν.
 13. Επιστρέφοντας στην προηγούμενη σελίδα μέσω του browser, οι συνταξιούχοι μπορούν να επιλέξουν έναν άλλο μήνα ή έτος για την προβολή του αντίστοιχου ενημερωτικού σημειώματος.

 

Σημειώνεται ότι, ενδέχεται να παρουσιαστούν τα κάτωθι:

 • Να μην γίνει ταυτοποίηση των στοιχείων που έχουν καταχωρηθεί. Σε αυτήν την περίπτωση, εμφανίζεται ένα μήνυμα λάθους που ενημερώνει τον συνταξιούχο ότι θα πρέπει να απευθυνθεί στο αρμόδιο Υποκατάστημα. Ο συνταξιούχος θα πρέπει τότε να έρθει σε επικοινωνία με τους αρμόδιους εκπροσώπους του τ. ΤΑΠΤΠ, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα αυτό και να γίνει η ταυτοποίησή του.
 • Ο browser που χρησιμοποιούν οι συνταξιούχοι να είναι παλιός ή να αποκλείει την εμφάνιση αναδυόμενων παραθύρων. Στην περίπτωση αυτή, θα πρέπει ο ίδιος ο συνταξιούχος να παρέμβει τοπικά στον υπολογιστή του για την αντιμετώπιση του θέματος αυτού, κάνοντας τις ανάλογες ρυθμίσεις.

Επισημαίνεται ότι, για οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα που αφορά τα ενημερωτικά σημειώματα του τ. ΤΑΠΤΠ , θα πρέπει οι συνταξιούχοι να απευθύνονται στους αρμόδιους εκπροσώπους του τ. ΤΑΠΤΠ , έτσι ώστε στη συνέχεια να επιλύονται από κοινού τυχόν προβλήματα.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ