Ο ΕΟΠΥΥ

πληρώνει και γίνεται ηλεκτρονικός

Ηλεκτρονικό κέντρο εξυπηρέτησης πολιτών «ενεργοποιεί» άμεσα ο ΕΟΠΥΥ.  Μέσω του ηλεκτρονικού κέντρου ο πολίτης θα ενημερώνεται για την πορεία των θεμάτων που τον αφορούν, χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία του στις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ. Παράλληλα, το επόμενο διάστημα θα βγει στον «αέρα» το νέο site του Οργανισμού με το οποίο ο πολίτης θα μπορεί να μάθει τα πάντα σχετικά με τον ΕΟΠΥΥ καθώς και τα δικαιώματα του, άμεσα, εύκολα και χωρίς κόστος. Πρόκειται για μερικές από τις δράσεις που παρουσίασε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Σωτήρης Μπερσίμης – στη διάρκεια του συνεδρίου της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας – για την κάλυψη των ελλείψεων που υπάρχουν, στην εξυπηρέτηση του πολίτη, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Ο κ. Μπερσίμης ανακοίνωσε και ένα πακέτο μέτρων με στόχο τη διευκόλυνση της πρόσβασης του πολίτη στις καλυπτόμενες υπηρεσίες υγείας. Μεταξύ των μέτρων αυτών περιλαμβάνονται αλλαγές στο τρόπο προμήθειας υγειονομικού υλικού (π.χ. επιθέματα, γυαλιά οράσεως κ.λπ.). Μέχρι σήμερα οι πολίτες όταν προμηθεύονται αναλώσιμα υλικά καταβάλλουν τη δαπάνη και στη συνέχεια αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ, εφόσον καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Με τον νέο τρόπο, οι πολίτες θα μπορούν να προμηθεύονται τα αναλώσιμα υλικά τα οποία θα αποζημιώνονται απευθείας από τον ΕΟΠΥΥ « χωρίς προπληρωμή από τον ίδιο και αναμονή για αποζημίωση», όπως είπε χαρακτηριστικά οκ. Μπερσίμης.

Το παραπάνω κείμενο έχει αντληθεί από την εφημερίδα “ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ” του Πειραιά                                     (Πέμπτη 15/12/16).

Υ.Γ. Συνιστούμε να καταφεύγουν οι συνάδελφοι μας σε παραρτήματα του ΕΟΠΥΥ που είναι πλησίον των κατοικίων τους για εξετάσεις ή συνταγογράφηση φαρμάκων χωρίς πληρωμή. Είναι δωρεάν η εξυπηρέτηση τους.