Αθήνα, 1 Νοεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΟΤΟΕ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ
ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

 Για τις Τράπεζες, τις Συλλογικές διαπραγματεύσεις και

το ρόλο των Συνδικάτων και των Κοινωνικών Εταίρων


Οι εξελίξεις στο χώρο των τραπεζών, που αφορούν στη λειτουργία τους στις σημερινές συνθήκες και η υπεράσπιση των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων, αποτελούν θέματα ιδιαίτερης σημασίας για την ΟΤΟΕ, δεδομένου ότι ο κλοιός των μνημονιακών πιέσεων – όπως όλα δείχνουν – σφίγγει ανησυχητικά.

Για το λόγο αυτό η ΟΤΟΕ πήρε την πρωτοβουλία και ζήτησε τη σύγκληση της Οργάνωσης των συνδικάτων χρηματοπιστωτικού κλάδου (Τραπεζών και Ασφαλιστικών Εταιρειών) από τις χώρες της Μεσογείου – Νοτίου Ευρώπης) στην Αθήνα στις 3 Νοεμβρίου 2016, προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα αυτά και να ληφθούν αποφάσεις, ενόψει του Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου του Χρηματοπιστωτικού Τομέα στα τέλη του Νοέμβρη 2016.

Στην οργάνωση αυτή μετέχουν εκπρόσωποι των συνδικάτων από τις χώρες Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ελλάδα, Κύπρος, Μάλτα, Τουρκία.

Η συνάντηση που θα γίνει στις 3 Νοεμβρίου 2016, ημέρα Πέμπτη από τις 09:00 έως τις 16:30 στα γραφεία της ΟΤΟΕ (Βησσαρίωνος 9 & Σίνα), ο Πρόεδρος της ΟΤΟΕ, σ. Σταύρος Κούκος, ως εκπρόσωπος του κλάδου των τραπεζοϋπαλλήλων θα καταθέσει τις θέσεις της κλαδικής συνδικαλιστικής μας οργάνωσης για τα δύο κεντρικά θέματα της συνάντησης, που αποτελούν και το αντικείμενο της πρωτοβουλίας της ΟΤΟΕ, τα οποία είναι:

  1. Η λειτουργία των τραπεζών στο σημερινό ρυθμιστικό πλαίσιο και ο ρόλος των συνδικάτων.
  2. Ο ρόλος των κοινωνικών εταίρων και η υπεράσπιση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των Εργασιακών Σχέσεων.

Η πρωτοβουλία της ΟΤΟΕ ενόψει των συζητήσεων της Κυβέρνησης με τους Δανειστές, που αφορούν και στα θέματα αυτά, έχουν στόχο τη στήριξη της προσπάθειας της ΟΤΟΕ για την υπεράσπιση των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

Η πρωτοβουλία αυτή έχει ευρύτερες συνδικαλιστικές κοινωνικές και πολιτικές διαστάσεις και σηματοδοτεί την ενεργητική παρουσία, αλλά και την ουσιαστική παρέμβαση του κλάδου μας σε σοβαρά θέματα ιδιαίτερης σημασίας για την Οικονομία, για τους εργαζόμενους, για την ελληνική κοινωνία.

Για το περιεχόμενο της συνάντησης και τα συμπεράσματα, που θα προκύψουν, θα εκδοθεί νέο Δελτίο Τύπου και Ανακοίνωση της ΟΤΟΕ.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΟΤΟΕ