ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ

ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ  ΕΛΛΑΔΟΣ  (Ο.Σ.Τ.Ο.Ε.)

Μέλος της Ανώτατης Γενικής Συνομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδος (Α.Γ.Σ.Σ.Ε.)

Μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συνταξιούχων & Ηλικιωμένων (F.E.R.P.A.)

Οδός Πανεπιστημίου,  αρ. 34,  Τ.Κ. 10679,  Αθήνα,  Ελλάς

Tel. +302103617880,+302103613680, Fax +302103617882, e-mail: ostoe@otenet.gr

      Δ Ε Λ Τ Ι Ο     Τ Υ Π Ο Υ     Αθήνα 3/10/2016

 

Η ΟΣΤΟΕ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ

     ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΚΤΟΝΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΥ

 

Βρισκόμαστε ήδη στον 7ο χρόνο των εξοντωτικών μνημονιακών «μέτρων» και οι επιθέσεις κατά των κατοχυρωμένων ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων συνεχίζονται πιο σκληρές, πιο άδικες και μάλιστα με αναδρομική ισχύ. Κι’ αυτό παρά το γεγονός ότι οι εκάστοτε κυβερνώντες γνωρίζουν πολύ καλά ότι ήμασταν πάντα συνεπέστατοι στην διαχρονική καταβολή υψηλών εισφορών και φόρων.

Η Ομοσπονδία μας ήδη βρίσκεται στις πρώτες γραμμές για να μην επιτρέψει την μαζική εξόντωση – γενοκτονία των 50.000 συναδέλφων μελών της και των οικογενειών τους.

Ο νόμος λαιμητόμος 4387/12-5-2016 δεν είναι μόνο αντισυνταγματικός, προσβάλει βάναυσα την τιμή και την αξιοπρέπεια μας, μηδενίζει την πολύχρονη και πολυσήμαντη προσφορά μας και ακυρώνει τις γεγεννημένες και θεσμικά κατοχυρωμένες προσδοκίες μας – ολόκληρου του εργάσιμου βίου μας – για αξιοπρεπή σύνταξη, ανάλογη με τις εισφορές μας και τις συνεισφορές των εργοδοτών μας.

 

Η Ομοσπονδία μας μετά από 53 χρόνια συνεχούς και συνεπούς διεκδικητικής – αγωνιστικής παρουσίας και δράσης, χωρίς ανώφελες κινήσεις και συνθήματα για το θεαθήναι, εργάζεται με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και μεθοδικότητα, μελετά και τεκμηριώνει τα αιτήματά μας και υπερασπίζεται τα ασφαλιστικά δικαιώματα των συναδέλφων μας.

 

Για όλους αυτούς τους λόγους η Ο.Σ.Τ.Ο.Ε. βρίσκεται και πάλι στην πρώτη γραμμή των αγώνων για την αντιμετώπιση των νέων σκληρών επιθέσεων κατά του κλάδου μας και για την αποκατάσταση των εξόφθαλμων αδικιών. Και συγκεκριμένα:

 

  1. Συνεργάζεται στενά με την Ο.Τ.Ο.Ε. στο πλαίσιο της επεξεργασίας και τεκμηρίωσης από την ομάδα των έγκριτων καθηγητών του εργατικού δικαίου, των νέων θέσεων του ενιαίου κλάδου των εν ενεργεία και συνταξιούχων τραπεζικών, για να αντιμετωπίσουμε μαζί το τσουνάμι των αντιασφαλιστικών επιθέσεων.

  1. Σε συνεργασία με τους νομικούς της συμβούλους και με τους Συλλόγους – Μέλη της, προχωρά στη σύνταξη και κατάθεση προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση των εγκυκλίων που εκδόθηκαν πρόσφατα από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων προκειμένου να εφαρμοστεί ο συνταξιοκτόνος νόμος 4387/2016.

  1. Κατέθεσε αίτημα προς τον Υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων για να συμμετάσχει, μαζί με τους εκπροσώπους των Συλλόγων των οποίων τα μέλη είναι ασφαλισμένα στο ΤΑΠΙΛΤ – ΑΤ, στην υπό σύσταση επιτροπή που θα ασχοληθεί με το πρόβλημα του ολοκληρωτικού σφαγιασμού των επικουρικών συντάξεων των 6.303 συνταξιούχων συναδέλφων μας.

  1. Προγραμματίζει να διεθνοποιήσει το μείζον θέμα της πλήρους οικονομικής εξαθλίωσης και συνακόλουθα της φυσικής εξόντωσης των Ελλήνων συνταξιούχων, στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Συνταξιούχων και Ηλικιωμένων τη γνωστή F.E.R.P.A. στην οποία είναι μέλος, και να ζητήσει από αυτήν, που εκπροσωπεί τα 100.000.000 των ευρωπαίων συνταξιούχων, να παρέμβει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλια, στην Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή κ.τ.λ.

Η Ο.Σ.Τ.Ο.Ε. θα αντισταθεί με όλες τις δυνάμεις σε κάθε μεθοδευμένη και ύπουλη διαδικασία που στοχεύει στην περαιτέρω εξαθλίωση των συνταξιούχων μελών της και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην εξόντωσή τους. Δεν επαιτούμε, απαιτούμε και θα επιβάλουμε τη δικαίωσή μας.

   

     Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Σ.Τ.Ο.Ε.

  Η Πρόεδρος:  ΕΛΕΝΗ ΚΛΗΤΟΡΑΚΗ – ΠΟΥΛΙΑ        Ο Γεν. Γραμματέας: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ