Αξιότιμε και Σεβαστέ Κύριε Πρόεδρε,
Ως Πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων της ALPHABANK, έχω σήμερα την τιμή να αντιπροσωπεύω περίπου τρείς χιλιάδες συναδέλφους μου που είχαν προηγουμένως προσφέρει πολλαπλές υπηρεσίες στην Τράπεζα κατά τη διάρκεια της εργασίας τους, συνεισφέροντας με τον παραγωγικό τους μόχθο μαζί με εσάς στην επίτευξη του στόχου, δηλαδή την ανάπτυξη και εδραίωση του Ιδρύματος στον Τραπεζικό χώρο.
Θα σας μεταφέρω με λίγα λόγια επ’ ευκαιρία της παραιτήσεώς σας από την πυραμίδα της Διοίκησης της Τράπεζας, την αναγνώριση που εκφράζουν όλοι οι παραπάνω συνάδελφοι προς το πρόσωπό και τις ικανότητες σας τις οποίες ξεδιπλώσατε κατά το διάστημα της εργασίας σας στην Τράπεζα.
Κατορθώσατε με την έντονη και κυρίαρχη προσωπικότητά σας, με την οξυδέρκεια και τη σύνεση, συνδυάζοντας παράλληλα και την εμπειρία σας, ως πολύτιμος ιστιοπλόος να κρατήσετε το τιμόνι της πλοήγησης της Τράπεζας σε σταθερή πορεία ανάπτυξης και γιγάντωσής της μέσα από εμπόδια και τρικυμίες, αποκτώντας συνάμα εκτός από επιτυχημένος τραπεζίτης και τον χαρακτηρισμό του «καπετάνιου» στην Τραπεζική Αγορά.
Με τον χαρακτήρα σας, με το ήθος σας και τις στοχευμένες κινήσεις σας, με τις προοδευτικές ενέργειές σας και τις πρωτοβουλίες σας αποκτήσατε φήμη, εκτίμηση και σεβασμό από όλους τους φίλους, αντιπάλους και υπαλλήλους. Υπήρξατε ευρυμαθής και καλλιεπής, πολυτάλαντος, προοδευτικός και εκσυγχρονιστής του τραπεζικού συστήματος. Ταυτόχρονα είχατε αναπτύξει μεγάλη και πολυσχιδή κοινωνική δράση.
Δε θα σας κουράσω περισσότερο, συνυπογράφω τα όσα έχουν διατυπωθεί από τους προηγούμενους ομιλητές γύρω από την προσωπικότητά σας και δεν θέλω να σας φορτίσω επιπλέον συναισθηματικά.
Αποχωρείτε έχοντας κυριολεκτικά μεταμορφώσει την Τράπεζα σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό οργανισμό.
Ωστόσο, με την ευκαιρία υποβάλλουμε θερμή παράκληση στους συνεχιστές σας να εγκύψουν πάνω από τα προβλήματα μας που εντείνονται από την οικονομική δυσπραγία η οποία κυριαρχεί σήμερα οδηγώντας μας στα όρια της εξαθλίωσης με τις αλλεπάλληλες περικοπές στη σύνταξή μας , το τσουνάμι των φόρων αλλά και της υποβάθμισης της Υγείας, λαμβάνοντας καταρχάς ειδική μέριμνα για τις δανειακές υποχρεώσεις των συνταξιούχων της Τράπεζας. Και ακόμα μέσα σε αυτή την δύσκολη συγκυρία αναμένουμε την πιστή τήρηση της Σύμβασης του 1981, συνεκτιμώντας οι συνεχιστές σας την προσφορά όλων εμάς στη γιγάντωση και επικράτηση της Τράπεζας στο χώρο ανταγωνισμού.
Τέλος εμείς οι συνταξιούχοι διατηρούμε τις καλύτερες αναμνήσεις από τη συνεργασίας μας μαζί σας και ευχόμαστε ειλικρινά και με συγκίνηση να έχετε υγεία και δύναμη για να συνεχίσετε και από άλλο μετερίζι, έχοντας ανακαλύψει ενδιαφέροντα για μια ευχάριστη ζωή.