Αρ. Πρωτ. 1142

                                                                                                                                                                 Αθήνα, 16 Οκτωβρίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΕΦΚΑ

Συνάδελφοι,

Σας  ενημερώνουμε ότι χθες 15.10.2018 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Προέδρου του Συλλόγου κ. Ε. Μωραΐτη  μας και των νομικών μας  συμβούλων κ. Ν. Φιλιππόπουλο και της κ. Σ. Καπατσώρη  τόσο  με τον  Διοικητή  του  ΕΦΚΑ κο  Σέμπο Λάμπρο  όσο και με τον αρμόδιο για τα θέματα μας Υποδιοικητή του  ΕΦΚΑ κο Τσακίρη Δημήτρη στους οποίους για μια ακόμα φορά   εκθέσαμε  διεξοδικά  το μείζον πρόβλημα  που ταλανίζει συναδέλφους  στους οποίους παρά το γεγονός ότι έχουν καταθέσει τις σχετικές αιτήσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά εδώ και δύο και πλέον έτη δεν τους έχει καταβληθεί η προσυνταξιοδοτική παροχή καθώς  από την ένταξη του Ταμείου μας στον ΕΦΚΑ, οι υπηρεσίες του έχουν σταματήσει να εκδίδουν συνταξιοδοτικές αποφάσεις επικαλούμενες προσχηματικούς  λόγους περιάγοντας τους συναδέλφους σε δυσχερή οικονομική κατάσταση.

Από την  πλευρά της  Διοίκησης  αποσπάσαμε την δέσμευση  ότι   θα   καταβληθεί  κάθε δυνατή προσπάθεια   προκειμένου  για την άμεση  επίλυση  των θεμάτων της απονομής και καταβολής των προσυνταξιοδοτικών παροχών στους   δικαιούχους συναδέλφους, ενώ όπως μας  πληροφόρησε  έχει ήδη  δοθεί εντολή  για μεταφορά των  απαραίτητων ηλεκτρονικών   αρχείων  από την Τράπεζα  στις  αρμόδιες  υπηρεσίες του  ΕΦΚΑ, γεγονός που  όπως  μας  διαβεβαίωσαν θα οδηγήσει στην  άμεση  διεκπεραίωση όλων των εκκρεμών  υποθέσεων των συναδέλφων  σχετικά με την  απονομή και  καταβολή της προσυνταξιοδοτικής τους παροχής.

Ο Σύλλογος μας θεωρεί ειλικρινείς τις ανωτέρω δεσμεύσεις του Διοικητή και Υποδιοικητή του ΕΦΚΑ αλλά για την πλήρη διασφάλιση των δικαιωμάτων των συναδέλφων έχει ήδη κοινοποιήσει και εξώδικη διαμαρτυρία προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ.

 Ο Σύλλογος μας, πιστός στους σκοπούς του, θα  παρακολουθεί   στενά την  εξέλιξη των παραπάνω υποθέσεων, θα συνεχίσει να παρεμβαίνει ουσιαστικά όποτε αυτό απαιτηθεί και  θα σας ενημερώνει  για   οποιαδήποτε   εξέλιξη λάβει  χώρα σχετικά  με τα ανωτέρω  θέματα.

 

          Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                                   Ε. ΜΩΡΑΪΤΗ                               Ο. ΡΟΜΠΑΚΗΣ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ