• Επίδομα Ισολογισμού (Επίδομα χρήσης)

Συνάδελφοι,
Σχετικά με την καταβολή του επιδόματος Ισολογισμού σας ενημερώνουμε ότι ο Σύλλογος είχε ξεκινήσει εδώ και καιρό τις σχετικές νομικές ενέργειες για την καταβολή του επιδόματος το οποίο προβλέπεται από το Κανονισμό Παροχών του ΕΤΑΤ και φυσικά δεν έχει καταργηθεί με Νόμο ούτε με κάποια απόφαση.
Το ΔΣ του ΕΤΑΤ νομότυπα αποφάσισε την καταβολή του, και ενώ προσδιορίσθηκε και η ημερομηνία καταβολής του (28 Ιουλίου 2014), αιφνιδιαστικά και αναίτια ανεβλήθη η καταβολή.
Η σχετική διευκρίνιση που μας εδόθη ήταν ότι θα επανεξεταστεί λόγω μη καταβολής εισφορών επί του επιδόματος από τους εργαζομένους (καμία σχέση δεν έχει η καταβολή του).
Ο Σύλλογος επειδή πιστεύει ότι τα μέλη του ΔΣ του ΕΤΑΤ έχουν κάνει ουσιαστική παραβίαση καταστατικής διάταξης του Κανονισμού Παροχών του Ταμείου θα κινηθεί κατά παντός υπευθύνου και θα εξαντληθεί κάθε δυνατή νομική ενέργεια για τη διεκδίκηση της απαίτησής μας.
Τέρμα οι κοροϊδίες.

  • Βοήθημα Σεπτεμβρίου

Συνάδελφοι,
Σχετικά με την καθυστέρηση της πίστωσης των συναδέλφων με το βοήθημα του Σεπτεμβρίου έχουμε να επισημάνουμε ότι την Τετάρτη 27/8/2014, πληροφορηθήκαμε ότι υπάρχει πρόβλημα με την πίστωση του βοηθήματος στους συνταξιούχους συναδέλφους του ΙΚΑ.
Άμεσα αντιδράσαμε και με την βοήθεια και του Προέδρου της ΟΣΤΟΕ συν. Ιγν. Πλιάκου, καταφέραμε πραγματικά την καταβολή των βοηθημάτων από το ΕΤΕΑ την Τρίτη 2/9/2014.
Είναι αλήθεια ότι χωρίς την εντονότατη αντίδρασή μας η οποία έφτασε μέχρι το γραφείο του Πρωθυπουργού τα βοηθήματα δεν επρόκειτο να καταβληθούν, και φυσικά ουδείς γνωρίζει πότε θα καταβάλλονταν.
Ελπίζουμε να μην χρειασθεί να ξανασχοληθούμε με αυτό το θέμα.
Ήδη υπάρχει στο άμεσο μέλλον συνάντηση του Προέδρου και του Γεν. Γραμματέα με τον Πρόεδρο του ΕΤΕΑ κ. Παπανικολάου προκειμένου να τακτοποιηθεί οριστικά το θέμα.
Θα σας ενημερώσουμε σχετικά.

  • Αποπληρωμή των οφειλών του ΕΟΠΥΥ

Συνάδελφοι,
Σχετικά με τις αποπληρωμές του ΕΟΠΥΥ, σας ενημερώνουμε ότι η κοροϊδία έχει ξεπεράσει κάθε όριο.
Κάθε μήνα μας υπόσχονται ότι τέλος του άλλου μηνός θα πληρωθούμε και φυσικά δεν γίνεται τίποτα.
Ο κόμπος έφτασε στο χτένι.
Αν μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου δεν πληρωθούν όλοι οι Συνάδελφοι, ο Σύλλογος θα ξεκινήσει δικαστικό αγώνα στρεφόμενος κατά παντός υπευθύνου, απαιτώντας τις καταβολές και αποζημιώσεις.
Η τελευταία υπόσχεση που έχουμε είναι ότι μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα πληρωθούν όλα τα εντάλματα. Θα δούμε και αναλόγως θα πράξουμε.
Τέρμα η κοροϊδία. Θα τους ταράξουμε στην νομιμότητα.
Δεν πάει άλλο. Εξαντλήθηκε η υπομονή μας.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΓ. ΒΟΥΤΥΡΑΣ                                    ΙΩΑΝ. ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ