Συλλογος Συνταξιουχων Alpha Bank
Συλλογος Συνταξιουχων Alpha Bank
Νέα & Ανακοινώσεις » Τα Νέα του Συλλόγου μας  
16-12-2009

Ενημέρωση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 26
Αθήνα, 7 Δεκεμβρίου 2009

Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε για τα εξής θέματα και παρακαλούμε να κρατήσετε καλή σημείωση:
Α.
Όπως γνωρίζετε μετά την τελευταία ανακοίνωσή μας για την ενημέρωσή σας δεν έχει σημειωθεί ουσιαστική πρόοδος πάνω στα θέματα που μας απασχολούν, δηλαδή το Ασφαλιστικό, το Συνταξιοδοτικό και το ΤΑΥΤΕΚΩ (Υγείας).
Ευελπιστούμε όμως, με την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού σε συνδυασμό με τα όσα υποστήριζε η σημερινή Κυβέρνηση, όταν ήταν Αξιωματική Αντιπολίτευση, να τηρηθούν τελικά τα υπεσχημένα, δηλαδή η κατάργηση των αντιασφαλιστικών και αντιεργατικών νόμων που αφορούσαν τον κλάδο μας . Ήδη με έγγραφό προς την Διεθνή Οργάνωση Εργασίας που υπογράφει ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Ανδρέας Λοβέρδος επισημαίνει ότι πολιτική θέση της νέας κυβέρνησης είναι η αποδοχή των θέσεων της ΟΤΟΕ δεδομένου ότι κατά τη ψήφιση των αντιασφαλιστικώνΝόμων 3371/2005, 3455/2006, 3522/2006 , 3554/2007 και 3620/2007 είχε καταψηφίσει τις σχετικές διατάξεις και κάλεσε τα μέρη σε διαβουλεύσεις με σκοπό τη συνολική διευθέτηση των θεμάτων.
Σε κάθε περίπτωση εμείς βρισκόμαστε σε διαρκή επιφυλακή και συνεννόηση αφ' ενός μεν με τους αντίστοιχους Συλλόγους Συνταξιούχων των άλλων Τραπεζών, αφ' ετέρου δε με τις υπερκείμενες συνδικαλιστικές Ομοσπονδίες προκειμένου από κοινού να αποφασίζουμε κινήσεις, ενέργειες και πρωτοβουλίες που έχουν σκοπό την καλλίτερη αντιμετώπιση, υπεράσπιση και κατοχύρωση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων. Εξυπακούεται ότι υπάρχει συνεργασία και συναντίληψη περί του πρακτέου ιδιαίτερα με τον Σύλλογο Προσωπικού της ALPHABANΚ.
Δεν έχουμε παραλείψει, όπως γνωρίζετε και τις ενδεικνυόμενες και επιβαλλόμενες δικαστικές ενέργειες που αφορούν προσφυγές για ακύρωση του Προεδρικού Διατάγματος για το ΕΤΑΤ, των Υπουργικών αποφάσεων για τις αυξήσεις μας που δεν χορηγούνται σύμφωνα με τις Κλαδικές ΣΣΕ για το Προσωπικό των Τραπεζών, καθώς και για την ακύρωση των αντισυνταγματικών νομοθετικών παρεμβάσεων για την υπαγωγή του Ταμείου Υγείας μας στο ΤΑΥΤΕΚΩ.
Επίσης έχουμε ασκήσει Πρόσθετες Παρεμβάσεις υπέρ Συλλόγων που έχουν παρεμφερείς υποθέσεις στα δικαστήρια (ΟΤΟΕ, Εμπορικής, Αττικής, Αγροτικής).
Βρισκόμαστε εν αναμονή δικαστικών αποφάσεων με την προσδοκία ότι οι αγώνες μαςθα δικαιωθούν. Ειδικότερα:
Α) Αναμένεται η δημοσίευση της απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας επί των Αιτήσεων Ακυρώσεως του προεδρικού Διατάγματος για το ΕΤΑΤ.
Όπως πληροφορούμεθα η διάσκεψη έχει περατωθεί και πολύ σύντομα ελπίζουμε να εκδοθεί και η απόφαση που περιμένουν με αγωνία οι Τραπεζοϋπαλληλικές οικογένειες εν ενεργεία και συνταξιούχων.
Β) Η συζήτηση της προσφυγής μας για τις αυξήσεις μας θα πραγματοποιηθεί όπως ελπίζουμε μαζί με τις αντίστοιχες προσφυγές των Συλλόγων Συνταξιούχων της Αγροτικής Τράπεζας που είχαν υπαχθεί νωρίτερα στο ΕΤΑΤ.
Οι συζητήσεις των υποθέσεων αυτών έχουν αναβληθεί από το ΣτΕ, προκειμένου οι εισηγητές να έχουν και την άποψη της Ολομέλειας για το προεδρικό διάταγμα για το ΕΤΑΤ.
Από την πλευρά μας ασκήσαμε Παρέμβαση υπέρ των Αιτήσεων των Συλλόγων Συνταξιούχων ΑΤΕ.
Γ) Η συζήτηση της υπόθεσης για το ΤΑΥΤΕΚΩ αναβλήθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας για τη δικάσιμο της 11.3.2010.
Ακόμα σας ενημερώνουμε ότι ο Πρόεδρος του Συλλόγου Προσωπικού ALPHA BANK έχει αναλάβει πρωτοβουλία για να προβούμε εκτός από τις έντονες διαμαρτυρίες με εξώδικα και παραστάσεις στην Διοίκηση του ΤΑΥΤΕΚΩ και σε περαιτέρω ενέργειες κατά των υπευθύνων για την τριτοκοσμική κατάσταση που επικρατεί με αναπόφευκτη την αγανάκτηση των ταλαιπωρημένων συναδέλφων μας .
Σας παραθέτουμε χαρακτηριστικό απόσπασμα διαμαρτυρίας που απηύθυνε στη Διοίκηση του ΤΑΥΤΕΚΩ ο Σύλλογος Εργαζόμενων ALPHA BANK, ο Σύλλογος μας και άλλοι πέντε Σύλλογοι, για να διαπιστώσετε ότι κάνουμε ότι είναι δυνατόν στις σημερινές αντίξοες συνθήκες για να αμβλυνθούν οι δυσμενείς επιπτώσεις από τις νομοθετικές παρεμβάσεις για τους Τραπεζοϋπαλλήλους και συνταξιούχους.
«……………Συνεχίζεται αυξανόμενη η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων από τη μη εξυπηρέτηση τους. Συνεχίζονται ακόμη οι διαπληκτισμοί, οι εντάσεις και τα τριτοκοσμικά φαινόμενα που απασχόλησαν και τα Μ.Μ.Ε. Και από πάνω προσπαθείτε να εμπαίξετε τους Συλλόγους ότι δήθεν φροντίσατε και δήθεν κάνατε! Και θυμώνετε γιατί οι Σύλλογοι μας σας καλούν να πράξετε το καθήκον σας, για το οποίο τοποθετηθήκατε στις κορυφαίες θέσεις που κατέχετε και αμείβεστε πλουσιοπάροχα.
Σας πληροφορούμε ότι εξαντλήθηκαν πλέον και τα τελευταία περιθώρια υπομονής των ασφαλισμένων. Κατά την ίδρυση του ΤΑΥΤΕΚΩ προβάλλαμε σφοδρή αντίδραση με εμπεριστατωμένη επιχειρηματολογία. Σεις όμως και η Κυβέρνηση που σας διόρισε, δηλώνατε ότι θα βελτιωθεί η κατάσταση και θαλυθούν τα προβλήματα. Αντί όμως να λύσετε τα υφιστάμενα προσθέτετε νέα που κανείς δεν τα είχε προβλέψει.
Μετά από αυτή την παταγώδη αποτυχία και του συστήματος και των εκπροσώπων της Κυβέρνησης στο Δ.Σ. του ΤΑΥΤΕΚΩ, δεν έχετε πλέον λόγο υπάρξεως στις υψηλές θέσεις σας, αφού δεν μπορείτε να διοικήσετε και να ανταποκριθείτε στοιχειωδώς στα καθήκοντα σας. Η πίστωση χρόνου που σας δόθηκε απλόχερα τελείωσε και μαζί με αυτή και τα ψέματα.
Φοβούμεθα ότι θα επιβεβαιωθεί σε λίγους μήνες η χειροτέρευση έτι περαιτέρω της θέσης των ασφαλισμένων και του επιπέδου παροχών υγείας προς αυτούς σας δηλώνουμε ότι εάν δεν τακτοποιηθούν άμεσα τα ανωτέρω θέματα πρόσληψης ελεγκτών Ιατρών και Οδοντιάτρων στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη -εν όψει και της επικείμενης αυξημένης ιατρικής πρόληψης που απαιτείται για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης- καθώς και τα λοιπά θέματα, όπως αναλυτικά προσδιορίζονται στην Κοινή Ανακοίνωση προς τους Ασφαλισμένους των Συλλόγων των Εργαζομένων των δεκατεσσάρων Τραπεζών την οποία και σας συγκοινοποιούμε με την παρούσα, η αντίδραση των Συλλόγων μας θα είναι ανάλογη της απραξίας σας και του εμπαιγμού των ασφαλισμένων

Συνάδελφοι,

Όπως αντιλαμβάνεσθε λόγω της σπουδαιότητας των θεμάτων δεν ενεργούμε αποσπασματικά, αλλά πορευόμαστε σε συνεργασία με τις υπερκείμενες συνδικαλιστικές οργανώσεις (ΟΤΟΕ- ΟΣΤΟΕ) και με το Σύλλογο Προσωπικού της Alpha Bank.
Επίσης όλες οι ενέργειες αποφασίζονται μετά από εξαντλητική ενημέρωση των νομικών μας συμβούλων για όλα τα θέματα και τα συμβάντα στους λοιπούς χώρους που έχουν παρεμφερείς ρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό τους καθεστώς.
Φυσικά, λόγω των αναβολών και των χρονοβόρων διαδικασιών στα δικαστήρια δεν έχουμε ακόμη πλήρη εικόνα, ώστε να δρομολογηθεί με τον καλύτερο τρόπο η διεκδίκηση των αξιώσεων μας, σύμφωνα και με την σύμβαση του έτους 1981.
Φυσικά, επανειλημμένα με τις ανακοινώσεις μας και τις τοποθετήσεις μας στις Γενικές Συνελεύσεις του Ταμείου Αλληλοβοηθείας έχουμε επισημάνει τις δεσμεύσεις της Τράπεζας που απορρέουν από την ΤΡΙΜΕΡΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ (28-7-1981).
Ίσως, Αγαπητοί Συνάδελφοι να σας έχει κουράσει αυτή η χρονοβόρα διαδικασία που μέχρι στιγμής δεν έχει αποδώσει άμεσα τα επιθυμητά αποτελέσματα, είμαστε όμως υποχρεωμένοι να σταθμίζουμε τις οδηγίες των Νομικών μας Συμβούλων και να αναμείνουμε την δημοσίευση της απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Να είσαστε βέβαιοι ότι θα τηρήσουμε την υπόσχεση μας ότι δηλαδή θα προβούμε σε όλες τις ενδεικνυόμενες δικαστικές ενέργειες για τη διασφάλιση των κεκτημένων δικαιωμάτων μας και ειδικά εκείνα που απορρέουν από τη δέσμευση της Τράπεζας (Σύμβαση του 1981).
Οποιοδήποτε αποτέλεσμα θα σας γνωστοποιήσουμε αμέσως με ανακοίνωση μας

Β.

Το Διοικητικό Συμβούλιο στην προσπάθειά του να διατηρήσει και να ισχυροποιήσει τους δεσμούς στις μεταξύ μας ανθρώπινες σχέσεις που είχαν αναπτυχθεί με τη συναδελφοσύνη μας, σφυρηλατημένη μέσα από τις δυσκολίες της επαγγελματικής μας πορείας και συνεργασίας στην Τράπεζα, αποφάσισε για την επίτευξη αυτής της προσδοκίας του και φέτος να πριμοδοτήσει με € 25 μόνο τα μέλη του (όχι σύζυγο και παιδιά) για ετήσιες εκδηλώσεις, όπως για το κόψιμο της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας και άλλου είδους εκδηλώσεις. Φυσικά η πίτα θα είναι προσφορά του Συλλόγου.
Παρακαλούνται τα εκλεγμένα όργανα της περιφέρειας (Περιφερειακοί Διευθυντές-Εκπρόσωποι Νομών, Γραμματείς τριμελούς επιτροπής) να αναλάβουν την πρωτοβουλία και να έχουν τη φροντίδα για την πραγμάτωση αυτής της εκδήλωσης με τη συμμετοχή όλων αν είναι δυνατόν των συναδέλφων τους συνταξιούχων με τις οικογένειες τους.
Σημειώσατε ότι όλως κατ’ εξαίρεση μόνο τα ως άνω Περιφερειακά Όργανα έχουν το προνόμιο ο/η σύζυγός τους να πριμοδοτείται επιπλέον με € 25.
Ο/Η τυχερός/η συνάδελφος του νομίσματος της πίτας ασφαλώς θα ανταμειφθεί με ένα συμβολικό γούρι, που θα είναι το ίδιο για όλους τους τυχερούς συναδέλφους μας σε όλη την Ελλάδα και που θα παραληφθεί ευθύς αμέσως μόλις μας γνωστοποιηθεί το όνομά του.
Οι εκπρόσωποι των εκδηλώσεων θα φροντίσουν χωρίς καθυστέρηση να μας αποστείλουν ονομαστική κατάσταση των συναδέλφων που είχαν συμμετάσχει στην εκδήλωση και τα σχετικά τιμολόγια ή αποδείξεις της δαπάνης (κόστος άνω των € 300 χρειάζεται οπωσδήποτε τιμολόγιο).

Το Διοικητικό Συμβούλιο εύχεται σε όλους Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένος ο Καινούργιος Χρόνος με προσωπική και οικογενειακή Υγεία.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Α. ΒΟΥΤΥΡΑΣ                                           ΚΩΝ/ΝΑ ΑΝΑΡΓΥΡΟΥ

ΣΗΜ.: Τα γραφεία του Συλλόγου θα παραμείνουν κλειστά από 21.12.9009 μέχρι και 6.1.2010, λόγω των εορτών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.
 


Συλλογος Συνταξιουχων Alpha Bank Επιστροφή